Volledig scherm
PREMIUM
De bouwput voor het nieuwe kantoor van Hoogwegt met op de achtergrond de huizen aan de Brantsenstraat, links de Bouriciusstraat. Rechts achter de bouwput het kantoor in aanbouw van Breedband Arnhem. © Rolf Hensel

Internationale zuivelreus verrijst achter Arnhem Centraal

ARNHEM - Achter station Arnhem Centraal verrijst het nieuwe hoofdkantoor van de Hoogwegt Group, ’s wereld grootste private handelsonderneming in zuivelproducten. Het is passen en meten voor het zware bouwverkeer voor het eerste grondwerk op de kavel tussen de Amsterdamseweg, de Bouriciusstraat en de Brantsenstraat.

Op de plek van de bouwput bevond zich tot de zomer van 2018 nog een fietsenstalling, behorend bij de Sonsbeekzijde van het station.

Een deel van die stalling is verplaatst naar het trottoir in de flank van de bewaakte fietsenstalling onder het kantoor van Cito aan de Amsterdamseweg.

De Hoogwegt Group is thans nog gevestigd op de negende verdieping van het kantoorcomplex Rijnpoort aan de Groningensingel in Arnhem-Zuid. Een gekleurde koe duidt op de aanwezigheid van de zuivelreus. Die plek is inmiddels te klein geworden voor het groeiende Hoogwegt.

De leiding van het handelshuis in zuivelproducten en plantaardige grondstoffen is al geruime tijd op zoek naar een nieuwe vestigingsplaats in de Gelderse hoofdstad. Arnhem blijft de voorkeur houden, gezien de langdurige band met de stad. Hoogwegt zit al 50 jaar in Arnhem.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.