Volledig scherm
Choreograaf Adriaan Luteijn tekent voor de voorstellingen samen met kinderen uit het speciaal onderwijs. © Introdans, Hans Gerritsen

Introdans blijft bezig met leerlingen uit het speciaal onderwijs

ARNHEM - Het Arnhemse dansgezelschap Introdans gaat ook de komende drie jaar voorstellingen maken met leerlingen uit het speciaal onderwijs in Gelderland. Dit gebeurt onder de titel ‘Special Forces’. Introdans gaat ook de docenten trainen, zodat dans een vaste plek in het onderwijs kan krijgen.

Introdans was ook in de afgelopen vier jaar al werkzaam voor de leerlingen van de speciale scholen van het schoolbestuur De Onderwijsspecialisten. Onder de noemen ‘Dans Speciaal’ werden in die periode vier grote voorstellingen gemaakt met elke keer 150 leerlingen. Deze werden gehouden in schouwburg Amphion in Doetinchem. Ook leerlingen uit het reguliere onderwijs deden mee aan deze voorstellingen die in samenwerking met de docententeams werden gemaakt onder leiding van Introdans-choreograaf Adriaan Luteijn. 

Toegespitst

De Onderwijsspecialisten en Introdans gaan dus met elkaar door. Het nieuwe driejarige traject Special Forces is meer toegespitst op de diverse scholen en sluit nog meer aan bij de doelen en de behoeften van de leerlingen, aldus Introdans. Ook het reguliere onderwijs wordt weer betrokken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.