Het verouderde pand van Introdans in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Het verouderde pand van Introdans in Arnhem. © Gerard Burgers

Introdans en Oostpool opperen nieuw onderkomen van 25 miljoen naast Stadstheater Arnhem: ‘Topniveau op knollenveld onhaalbaar’

ARNHEM - Een nieuw onderkomen voor de Arnhemse dansformatie Introdans én theatergroep Oostpool kan het best naast Stadstheater Arnhem verrijzen. De benodigde investering daarvoor bedraagt ruim 25 miljoen euro.

7 reacties

 • Kareltje van Dam

  1 maand geleden
  @Ceciel Buijser je kunt wereldvreemd zijn. Beter is deze clubjes die eeuwig aan het subsidie-infuus hangen opheffen. Er is op dit moment voldoende vraag naar personeel, ook in de Randstad. Een win win situatie.
 • Ferdinand Starink

  1 maand geleden
  Zolang er in Arnhem nog mensen naar de voedselbank moeten en jongeren thuis moeten blijven wonen omdat woningen onbetaalbaar zijn en er sowieso een tekort is snap ik niet dat er ook maar 1 cent naar deze onzin gaat. Wat is nou belangrijker gezondheid en onderdak voor mensen of een elitair groepje dat toneelstukjes opvoert waar 95% van de mensen nooit naar toe gaat? Geef de subsidie aan mensen die het nodig hebben en gebruik de beschikbare grond voor woningen!
 • Ceciel Buijser

  1 maand geleden
  Misschien moeten Introdans en Oostpool maar verhuizen naar de Randstad. In het überprovinciale, benepen en kortzichtige Arnhem worden dergelijke gezelschappen van wereldallure toch niet gewaardeerd.
 • H Eggink

  1 maand geleden
  Ik gun Introdans een mooie plek, zoals het Rembrandt theater. Dan hebben ze alles bij elkaar en zijn ze op tournee dat kan zaal ook nog voor andere gezelschappen of congressen gebruikt worden. Oostpool daarentegen is een rupsje nooitgenoeg. Ze hebben, nog niet zo lang geleden, een prachtig theater aan de Nieuwstraat gekregen. Als dat nu niet meer voldoet dan hebben ze subsidiegelden niet goed (onderhoud) besteed.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  Laat Introdans en Oostpool zichzelf bedruipen. Hoeveel betalende bezoekers trekken ze per jaar? Wat doen ze om zelf geld te genereren?

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.