Volledig scherm
PREMIUM
Rondvaartschepen in de Arnhemse haven op archiefbeeld. © Gerard Burgers

Inval op cruiseschip in Arnhem legt misstanden bloot: personeel maakt veel te lange dagen

ARNHEM - Politie, arbeidsinspectie en douane hebben maandagavond in Arnhem een cruiseschip doorgelicht. De onaangekondigde inspectie richtte zich op de werk- en leefomstandigheden op het schip. Het gros van de bemanning maakte te lange werkdagen, zo bleek uit de controle.

De kapitein van het Nederlandse schip kreeg een waarschuwing, omdat tachograaf dat de vaartijden registreert niet goed werkte. De controle duurde de gehele avond. Er waren geen passagiers aan boord. 

Veertig medewerkers van politie, arbeidsinspectie, de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de douane betraden onverwacht de loopplank van het cruiseschip dat Arnhem vaker aandoet. De verzamelde informatie wordt nader onderzocht.

Quote

Reisje langs de Rijn’ is helaas niet altijd zo nostal­gisch als het populaire Nederland­se liedje  dat Willy en Willeke Alberti zongen’

Jan van Dorp, Politiecommandant
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.