Rondvaartschepen in de Arnhemse haven op archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Rondvaartschepen in de Arnhemse haven op archiefbeeld. © Gerard Burgers

Inval op cruiseschip in Arnhem legt misstanden bloot: personeel maakt veel te lange dagen

ARNHEM - Politie, arbeidsinspectie en douane hebben maandagavond in Arnhem een cruiseschip doorgelicht. De onaangekondigde inspectie richtte zich op de werk- en leefomstandigheden op het schip. Het gros van de bemanning maakte te lange werkdagen, zo bleek uit de controle.

21 reacties

 • Wim

  3 jaar geleden
  Ja, zo’n reisje langs de Rijn, Rijn, Rijn, is toch niet zo heel erg rein rein rein .. en geen festijn.
 • Adams

  3 jaar geleden
  Het is 40 jaar geleden dat ik ook op zo'n cruiseschip werkte in de Nederlandse en Duitse binnenwateren. Ook toen al een minimumloon waarop dan een flink bedrag werd ingehouden voor "kost en inwoning". Lange werkdagen; op je "vrije dag" 8 uur, anders 12 uur. Op zaterdag nog eens 7 uur, zondag vrij maar wel zorgen dat je zondagavond laat weer aan boord was.Verbazingwekkend dat er nog steeds niets verbeterd is.
 • Dion Binsbergen

  3 jaar geleden
  Nou een touringcar chauffeur laat het wel uit zn hoofd om de rijtijdenwet te overtreden, die zijn doodsbang voor de boetes.Hoe kan een kapitein dan wel te lange werktijden hebben? 
 • Dion Binsbergen

  3 jaar geleden
  Dit is bewust een misdrijf plegen voor financieel gewin! Daarvoor is de straf nog hoger want is oneerlijk voor de concurrenten.Wat een slappe hap weer, waarom durft onze overheid niet meer te handhaven? Onze veiligheid staat op het spel!
 • Fred Jansen

  3 jaar geleden
  Men heeft het hier over het `lagere`personeel, over de kapiteins wordt nauwelijks gesproken.Hier spelen de rederijen een soort (Russische)roulette, Zowel in de laatste alinea aangehaalde voorbeeld, als in de link, maar ook de door de stuw van Grave gevaren tanker,ook werden er in korte tijd,2 kleinere vrachtschepen door tankschepen gekelderd, bij toeval geen doden gevallen,waren bemand door oost-Europeanen, waarvan men zich kan afvragen, hoe die aan de vereiste diploma`s zijn geraakt? Ik DENK dat men het wel weet, maar wegens `personeelsgebrek`op de binnenvaart, de andere kant uitkijkt!

In samenwerking met indebuurt Arnhem