Margien Jansen, Otto Munters (midden) en Ferry (rechts) in het uiterwaardegebied. De ossen die er nu verblijven vormen geen probleem. De toekomstige konikpaarden en galloways wel.
Volledig scherm
PREMIUM
Margien Jansen, Otto Munters (midden) en Ferry (rechts) in het uiterwaardegebied. De ossen die er nu verblijven vormen geen probleem. De toekomstige konikpaarden en galloways wel. © Rolf Hensel

Inwoners van Malburgen willen geen konikpaarden en galloways: ‘Niemand was hiervan op de hoogte’

ARNHEM - Bewoners van Malburgen aan de dijk zijn boos. 266 Arnhemmers tekenden tot dusver een petitie tegen de komst van konikpaarden en galloways op ‘hun’ stukje uiterwaarde, de Bakenhof. Honden uitlaten is vanaf dat moment niet meer toegestaan in de ‘speeluiterwaarde’ van Malburgen. Ook vrezen buurtbewoners dat het park minder toegankelijk wordt voor kwetsbare mensen. 

10 reacties

 • Albert

  1 jaar geleden
  Nee, dat is sowieso teveel gevraagd. Wat dat betreft zijn regels altijd voor anderen. 
 • R leissner

  1 jaar geleden
  Wat kan je zeuren als mens. Wie vondt het nodig om parken te verwoesten, door er dure appartementen te plaatsen in eerste instantie. Een mooie lokatie voor mensen met geld en dan lopen zeuren om hun hond en dieren die een uitje zijn voor vele mensen uit de buurt. Ik erger me aan deze flats paal voor je deur. Get a life zou ik zeggen en zeur niet zoveel.
 • Marc Voet

  1 jaar geleden
  Domme reactie, mensen met een weids uitzicht op de dijk zijn helemaal niet tegen, dat is een foutieve aanname van jou! Niet zo snel oordelen!!! Wij zijn eerder tegen de hondenuitlaters en brommers en motoren!
 • AdNimmerzat

  1 jaar geleden
  Komt er nu echt een einde aan de loslopende  hondenplaag in dit gebied ?
 • Titus

  1 jaar geleden
  De hondenbezitters klagen nu omdat ze meer moeite moeten gaan doen om de hond uit te laten. Nu laten ze die vast loslopen daar. Straks verder weg en aan de lijn , is dat nu zó erg?  Dan is géén hond hebben beter, dan hoef je niets te doen waar je geen zin in hebt! haha. in natuurgebied horen geen honden, nergens!
 1. Woonwagenbewoners zijn wachten op nieuwe standplaatsen beu: ‘We dachten dat het snel zou gaan. Nou, niks dus’
  PREMIUM
  5

  Woonwagen­be­wo­ners zijn wachten op nieuwe standplaat­sen beu: ‘We dachten dat het snel zou gaan. Nou, niks dus’

  ARNHEM - Blij gemaakt met een dooie mus, zo voelen Arnhemse woonwagenbewoners zich. Een paar jaar terug beloofde het gemeentebestuur van Arnhem dat het vaart zou maken met de aanleg van nieuwe standplaatsen in de stad. ,,Maar daar is niets van terechtgekomen”, zeggen Tonnie Bosvelt en Diana Kummeling van de Huurdersvereniging Woonwagenbewoners Arnhem teleurgesteld.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.