Oud papier. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud papier. Foto ter illustratie. © ANP

Inzamelbedrijf: Oud papier in Arnhem is ernstig vervuild. Niet waar!, zegt gemeente

ARNHEM - Kerstbomen, kleding, pizza’s: inzamelaars treffen in Arnhem van alles aan tussen het oud papier. Sinds de invoering van ondergrondse containers is het oud papier steeds meer vervuild geraakt. Dat stelt papierinzamelingsbedrijf Peute Recycling BV. 

21 reacties

 • KermitArnhem

  12 maanden geleden
  Fouten toegeven is de gemeenteraad niet zo goed in. Dus we gaan nog effe door.
 • Ik Ben het

  1 jaar geleden
  Gek hè? Gemeente Arnhem moet containers gewoon weer ooen gooien. Gescheiden afval zou voordeliger worden. Blijkt nu al dat afvalkosten veel hoger worden. Waarom dan toch doorvoeren?
 • Joris

  1 jaar geleden
  Klopt Marco, als de aso's zich aan de regels houden is zowel het papier, plastic/blik en het GFT schoon... dan maken gemeenten heel veel minder kosten, want nu worden hele partijen afgekeurd !Ik ben voor flinke controle door BOA's... en vette boetes bij ontdekking !Maar ja, er zijn genoeg aso's en er hoeven er maar een paar verkeerd te handelen en alle moeite van de normale weldenkende burger is voor niets geweest... 
 • MeneerDeMeute

  1 jaar geleden
  Mee eens hoor. Dat nascheiding voor vervuild papier niet werkt. Zoals ik hier al eerder schreef gaat het om het systeem diftar die ervoor zorgt dat mensen de makkelijkste weg kiezen en alles maar in de container gooien die zonder pasje gratis te gebruiken is. Zo zullen zodra je moet betalen voor je restafval een hoop mensen hun restafval bij het PMD gooien. Kan je nu al voorzien. Het is diftar dat hier debet aan is. Maak je het mensen makkelijk door geen pasje te vragen, containers open te gooien dan gooien mensen hun restafval weer in de juiste container. 
 • Marco

  1 jaar geleden
  Laat nascheiden voor papier nu juist niet werken!Papier maar ook textiel en gft is zo goed als waardeloos als het in aanraking is geweest met restafval.Bovendien, noem mij een nascheidingsinstallatie die op Arnhems afval zit te wachten. Die capaciteit is er gewoon niet. Amsterdam heeft ook een nascheider. Werkt die?
 1. Digitaal kennismaken met je nieuwe school op de open dag: van virtuele rondleiding tot televisie-uitzending á la Boulevard
  PREMIUM

  Digitaal kennisma­ken met je nieuwe school op de open dag: van virtuele rondlei­ding tot televisie-uitzending á la Boulevard

  ARNHEM / ELST - Een virtuele rondleiding door de school, online wiskundeles en zelfs een live talkshow. Ondanks een gedwongen sluiting halen middelbare scholen uit de regio Arnhem en Betuwe ook dit jaar alles uit de kast om de brugklassers van morgen met voor zich te winnen. De open dag kunnen leerlingen en hun ouders de komende weken vanachter de laptop bijwonen. Zaterdag opende de eerste scholen hun digitale deuren.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Protest rond Maagdenrotonde Apeldoorn na ingaan avondklok
  Play

  Protest rond Maagdenro­ton­de Apeldoorn na ingaan avondklok

 2. Culturele sector kijkt uit naar dag dat podia weer opengaan
  Play

  Culturele sector kijkt uit naar dag dat podia weer opengaan

Arnhem e.o.