Volledig scherm
PREMIUM
Oud papier. Foto ter illustratie. © ANP

Inzamelbedrijf: Oud papier in Arnhem is ernstig vervuild. Niet waar!, zegt gemeente

ARNHEM - Kerstbomen, kleding, pizza’s: inzamelaars treffen in Arnhem van alles aan tussen het oud papier. Sinds de invoering van ondergrondse containers is het oud papier steeds meer vervuild geraakt. Dat stelt papierinzamelingsbedrijf Peute Recycling BV. 

Het bedrijf zet tegenwoordig extra personeel in voor een voorsortering van het ingezamelde papier. Dat kost extra geld en Peute wil dat de gemeente Arnhem dat betaalt. Die ontkent het probleem: het papier zou niet erger vervuild zijn dan voorheen. 

,,Maar wij treffen plotseling van alles aan tussen het oud papier uit Arnhem”, zegt John van den Heuvel van Peute Recycling BV. 

Zijn onderneming uit Dordrecht verwerkt al jaren het papier uit Arnhem. Sinds de invoering van het nieuwe afvalsysteem in Arnhem met ondergrondse containers, is het papier volgens hem zo ernstig vervuild dat hij het moet laten sorteren. 

,,Mensen smijten blijkbaar complete zakken restafval in de ondergrondse containers voor oud papier. Onze metingen laten een grote verandering zien. Dit zien we in alle gemeenten waar ze ondergronds inzamelen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.