Bestrijding van de eikenprocessierups.
Volledig scherm
Bestrijding van de eikenprocessierups. © FOTO HISSINK

Inzet tegen eikenprocessierups verdubbeld, Vierdaagse krijgt voorrang

De preventieve bestrijding van de eikenprocessierups door de provincie Gelderland heeft dit jaar minder goed uitgepakt, waardoor er meer ‘jeukrupsen’ zijn dan gehoopt en verwacht. De provincie zet de komende tijd daarom zowel twee keer zoveel mensen als machines in bij de bestrijding. 

5 reacties

 • J.F. Uijen

  2 jaar geleden
  Volgens mij hebben gemeenten en provincie niet door dat chronisch zieken door de processierups longontsteking kunnen krijgen, dus kan dit levens bedreigend zijn.  Dit geld voor iedereen met een slechte weerstand trouwens. 
 • Vak29

  2 jaar geleden
  Dat advies is fijn, maar wat te doen als je iedere keer op twee tot drie meter langs het nest op moet om in huis te komen? De gemeente vorig jaar gebeld (3x) en dit jaar weer. Zelfs voor een preventieve behandeling zijn ze, ondanks belofte, niet geweest.
 • Dion Binsbergen

  2 jaar geleden
  Zaag ze maar om, er zijn teveel mensen die er last van hebben.
 • Blauwwitten

  2 jaar geleden
  Het leger inzetten misschien? Moet meer actie komen vanuit Den haag hoor je niks, dit is een ramp hoor die beesten, iedereen hebt klachten.
 • dopinie

  2 jaar geleden
  Sinds Zaterdag j.l. weet ik ook hoe die brandhaartjes voelen. In eerste instantie denkende: "hoe kom ik in godennaam aan 15 muggenprikken op mijn rechter en 9 op mijn linkerarm?!"  Enfin, echt genieten doe ik er niet van tot dusver.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'
  Play

  Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'

 2. Mooie beelden: bedevaart op 1,5 meter afstand
  Play

  Mooie beelden: bedevaart op 1,5 meter afstand

Arnhem e.o.