Volledig scherm
Iris van Herpen © Ioulex

Iris van Herpen genomineerd voor titel Kunstenaar van het Jaar 2019

VideoARNHEM/WAMEL - Modeontwerpster Iris van Herpen is een van de acht kunstenaars die zijn genomineerd voor de titel Kunstenaar van het Jaar 2019. Onder haar concurrenten onder meer Daan Rosegaarde, Erwin Olaf en Claudy Jongstra. 

Van Herpen ('een van de opvallendste modeontwerpers van dit moment') is afkomstig uit Wamel. Ze volgde de modeopleiding aan kunsthogeschool ArtEZ in Arnhem. Eerder werd ze al uitgeroepen tot Talent van het Jaar 2013.

De verkiezing Kunstenaar van het Jaar beleeft dit jaar haar zestiende editie. De wedstrijd is de oudste en grootste verkiezing op het terrein van beeldende kunst in Nederland. 

De bekendmaking van de Kunstenaar van het Jaar is op 9 november. Vorig jaar was Van Herpen ook genomineerd. Toen won beeldend kunstenaar Theo Jansen. Hij is ook dit jaar genomineerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.