Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Irritatie over hondenpoep in plantsoen De Laar-West

ARNHEM -Omwonenden van een plantsoen in de wijk De Laar-West vinden het een slechte zaak dat de gemeente Arnhem de borden heeft weggehaald waarop staat dat honden hun behoefte daar niet mogen doen. Zij zien een toename van het aantal drollen.

,,Kinderen spelen daar. Het is terecht dat ouders klagen over het weghalen van de borden”, zegt Mart van der Burgh namens de omwonenden van het plantsoen tussen de Deurnestraat en de Rosmalenstraat.

Wettelijk verplicht

Quote

Een enkeling ruimt de hondenpoep ook echt op.

Mart van der Burgh, Buurtbewoner

Hij heeft zijn klacht bij de gemeente Arnhem neergelegd. Het antwoord luidde dat de borden verouderd en overbodig zijn.

Hondenbezitters moeten de drollen van hun viervoeters altijd opruimen. Dat is immers wettelijk verplicht. ,,Dat kan zijn. Maar het is slechts een enkeling die dat ook doet”, zegt Van der Burgh. 

De woordvoerder begrijpt de irritatie van de buurtbewoners. Hij laat weten dat de ‘verboden voor honden-borden’ bij de speeltuinen en voetbalveldjes wel blijven staan. ,,Om ervoor te zorgen dat kinderen daar geen overlast ondervinden van hondenpoep tijdens het spelen.’’

De woordvoerder raadt mensen verder aan te blijven melden als er veel hondendrollen liggen in plantsoenen of parken waar honden wel mogen komen. ,,Zo weten de handhavers waar ze heen moeten om boetes uit te delen, mocht het uit de hand lopen. Al moeten ze hondenbezitters dan natuurlijk nog wel op heterdaad betrappen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.