Constant Kusters met familie in klederdracht.
Volledig scherm
PREMIUM
Constant Kusters met familie in klederdracht. © VPRO

Is de extreemrechtse NVU-leider Constant Kusters nu mainstream geworden?

ARNHEM - Constant Kusters, de leider van de extreemrechtse Nederlandse Volks Unie (NVU), staat centraal in een documentaire van de VPRO. Zijn denkbeelden lijken meer gemeengoed te worden in de Nederlandse samenleving, stelt de documentairemaker. Is Kusters salonfähig geworden? ,,Ik zie hem nog steeds als neonazi.”

10 reacties

 • Rick01968

  3 jaar geleden
  Mainstream geworden of wil deze AH adept met z'n hoofd op tv om daar weer zelfbenoemde onheilsprofeet uit te hangen. Heb de docu gezien, maar die NVU hangt van obscure randfiguren aan elkaar.
 • KArnhem

  3 jaar geleden
  Het zijn anders wel de voorgenoemde lieden die heel blank nederland wegzetten als racisten. En daar ben ik persoonlijke, en met mij vele anderen gewoon klaar mee. Maar mensen wegzetten als racisten alleen omdat ze blank zijn, is opzichzelf al racistisch. Maar de politiek correctie kliek schijnt te denken dat je alleen racistisch kan zijn als je blank bent.Daarbij je opmerking klopt van geen kanten. Mensen als Wilders, Baudet en Kusters kregen geen voet aan de grond totdat allerlei minderheden blank Nederland ging wegzetten als racist. TOEN is de polarisatie begonnen.
 • W. Peters

  3 jaar geleden
  Ik kan de premiumartikelen niet helemaal lezen. En ik weet dus niet of het vermeld wordt. Maar wanneer wordt de docu over Kusters uitgezonden?
 • Wim

  3 jaar geleden
  Vrijheid  .. gevangen in je eigen hoofd, bedoel je.
 • Sjaak

  3 jaar geleden
  Bij polarisatie heb je altijd twee Polen nodig... die andere zijn dan wel echt Kusters, baudet en Wilders.

In samenwerking met indebuurt Arnhem