Volledig scherm
PREMIUM
Na het incident en de overval in Arnhem. © ANP

Is doodgereden Rolex-overvaller dader of ook slachtoffer? Arnhemmer K. verbijsterd om vervolging

ARNHEM - Albert K. is verbijsterd dat hij zich voor de rechter moet verantwoorden, omdat hij de man die zijn woning overviel, naderhand in paniek doodreed. Dat zegt zijn advocaat Richard Baggen. K. heeft zich altijd beroepen op noodweer. ,,Hij wilde slechts zichzelf, zijn vrouw, en de kinderen tegen die gewapende overvaller beschermen.”

Arnhemmer K. werd in maart  2017 in zijn woning in de Arnhemse wijk De Laar-Oost overvallen. Hij had op Marktplaats een Rolex-horloge ter waarde van 30.000 te koop aangeboden. Als hij zijn voordeur open doet voor de aspirant-koper staat er een gemaskerde man met vuurwapen voor de deur. 

In de consternatie die dan ontstaat wordt er geschoten. K. en zijn vriendin weten te ontkomen door over de tuinmuur te klimmen. Ze houden een passerende bestelbus van een maaltijdbezorger staande. Die rent weg, waarna het echtpaar in zijn auto stapt. Ze realiseren zich dat hun kinderen boven liggen te slapen en willen terug. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bouwers en boeren protesteren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmisbruik’
    UPDATE EN VIDEO

    Bouwers en boeren proteste­ren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmis­bruik’

    ARNHEM - Tientallen bouwers en boeren uit de regio Barneveld hebben zich deze avond met zwaar materieel verzameld in Arnhem om een statement te maken tegen in hun ogen onrechtvaardig politieoptreden. Aanleiding daarvoor zijn twee bouwers die naar het politiebureau moesten komen: ze worden ervan verdacht met een bus een motoragent te hebben afgesneden. De demonstranten zijn door de politie naar de Markt bij het provinciehuis gestuurd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.