Is je manager een zilverrug gorilla of een kuifmakaak?

videoARNHEM - Met een zachte plons belandt het eerste exemplaar van ‘Stoor nooit een vlooiende aap’ in de gracht rond het gorillaverblijf van Burgers’ Zoo in Arnhem. Eén van de vrouwtjes pakt een stok en vist het managementboek geïnteresseerd uit het met eendenkroos bedekte water.

Volledig scherm
Op dinsdag overhandigt Constanze Mager, auteur van het boek 'Stoor nooit een vlooiende aap', de eerste exemplaren aan de gorilla's van het Arnhemse dierenpark. © Erik van 't Hullenaar

Aan de overkant van de gracht staat Constanze Mager, de auteur van het boek en tevens biologe en hoofd educatie van het dierenpark. ,,Als ik trainingen geef aan het bedrijfsleven zie ik heel veel mensen die graag een zilverrug zouden willen zijn. Sterk, rustig op de achtergrond, maar duidelijk de baas. Maar in werkelijkheid zie ik vooral hele drukke chimpansees of berberapen die sociaal heel actief zijn, maar eigenlijk weinig gedaan krijgen en hun deadlines niet halen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.