Ivonne Herfst is baas over haar eigen leven: een zegen

Mensen in ArnhemARNHEM  - Ze voelt zich baas over haar eigen lichaam en haar eigen leven. Dat is voor Ivonne Herfst een zegen, want zo is het niet altijd geweest. 

Mensen in Arnhem
De Gelderlander portretteert de inwoners en bezoekers van Arnhem. Met foto's van Rens Plaschek.

De 54-jarige Arnhemse ziet er niet alleen stoer uit, ze is het ook, als je hoort waar ze vandaan komt. ,,Ik heb veel drama en ellende meegemaakt, met misbruik, mishandeling en vernedering. Er is een tijd geweest dat ik me niet mooi voelde.''

Haar tweede man (inmiddels ex) trok haar uit het dal. De vriendschapsband bleef. ,,Hij heeft me van mijn minderwaardigheidscomplex af geholpen'', spreekt Ivonne met waardering. Twee dochters en twee kleindochters heeft ze en thuis het bijna 10-jarige hondje Daisy om voor te zorgen. Het alleen wonen bevalt prima. ,,Ik voel me vrij, ik voel geen spanningen meer, ik hoef niets meer te delen.''

Volledig scherm
Ivonne Herfst © Rens Plaschek
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vloek op 100.000 euro-toernooi Boy Boy Martin
    PREMIUM

    Vloek op 100.000 eu­ro-toer­nooi Boy Boy Martin

    ARNHEM - Er lijkt een vloek te rusten op het Final 8-kickbokstoernooi waar Boy Boy Martin zaterdag in Almere zou knokken om de hoofdprijs van 100.000 euro. In eerste instantie was de Arnhemse kickbokser niet gekwalificeerd voor het toernooi, toen toch wel, toen werd de oorspronkelijke datum 13 mei veranderd in komende zaterdag. En nu heeft Martin in de laatste week moeten afhaken met een geblesseerde schouder. Daarmee is zijn kans op het grote geldbedrag en de titel van de World Fighting League (WFL) verkeken.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.