Ja ik zeg het hardop, ik werk parttime!

columnHoeveel dagen werk jij? Een veelgestelde vraag, sinds ik tien jaar geleden begon. ‘Drie’, zei ik altijd. Om er snel aan toe te voegen, ‘maar dat deed ik al voor de kinderen er waren’.  Mensen zouden maar denken dat ik voor de kinderen minder ben gaan werken. Iets om je voor te schamen natuurlijk, als jonge vrouw in de kracht van je leven. 

Berendien Tetelepta.
Volledig scherm
Berendien Tetelepta. © Rolf Hensel

Al snel constateerde ik dat je als parttime werkende vrouw op alle gebieden tekortschiet. Op het werk ben je ‘het meisje voor halve dagen’, thuis klagen de kinderen dat ‘mama altijd moet werken’ en je huishouden kan op afkeurende blikken rekenen van dames bij wie wel alle kleding gestreken in de kast ligt.

Na de klacht van mijn oudste dochter dat ik toch altijd maar moest werken, kreeg ik de slappe lach. Het sluimerende schuldgevoel richting werkgever en kinderen raakte ik op slag kwijt. Omdat ik ineens besefte dat ik als parttime werkende moeder niemand helemaal tevreden maak. Dus dan hoef ik er mijn best ook niet voor te doen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.