Jaap Duijn uit Arnhem zag 1.400 euro van zijn rekening verdwijnen. Hij is een kruistocht tegen de QR-code begonnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jaap Duijn uit Arnhem zag 1.400 euro van zijn rekening verdwijnen. Hij is een kruistocht tegen de QR-code begonnen. © Gerard Burgers

Jaap (69) uit Arnhem is slachtoffer van fraude: ‘QR-code is zo lek als een mandje’

videoARNHEM - Met een vlotte babbel en een QR-code plunderen fraudeurs ING-rekeningen. Slachtoffer Jaap Duijn uit Arnhem, die 1.400 euro van zijn rekening zag verdwijnen, is een kruistocht tegen de QR-code begonnen.

76 reacties

 • Joost

  3 jaar geleden
  De TAN-code was niks veiliger dan de (aan de telefoon gekoppelde) app-pincode. Die TAN-code werd immers (per SMS) naar diezelfde telefoon gestuurd. De (nog oudere) TAN lijst was in principe veiliger, maar in de praktijk lag hij naast de computer. Tel uit je winst. Beveiliging is zo goed als de zwakste schakel en meestal is dat de gebruiker. Gewoon opletten wat je doet!
 • wim

  3 jaar geleden
  Als het je zoveel ergernis geeft, stap dan over op een andere bank, die jou wel een gevoel van veilig internetbankieren geeft.Mijn bank heeft geen app en stuurt mij geen ingewikkelde opdrachten.
 • wim

  3 jaar geleden
  Je vergeet een belangrijke factor, Ton, naast een mogelijk lek is er een aanstaand slachtoffer die precies gaat doen wat de criminelen van hem willen.Gewoon  n i e t s  doen, uitloggen en pc uit. Denk na.Empathie!
 • wim

  3 jaar geleden
  Nu je dit weet, Ton, kun je er voor zorgen dat ook haar rekening niet wordt geplunderd.En weet je wat je  n i e t moet doen  ?
 • Ton

  3 jaar geleden
  Verrassen bedoelde ik uiteraard.

In samenwerking met indebuurt Arnhem