Volledig scherm
De Arnhemse Broodbus. foto Hans Broekhuizen/DG

Jacht op nieuwe Broodbus

ARNHEM - De bemiddelingsorganisatie voor goede doelen 'Arnhemse Uitdaging' zoekt een oude DAF-bus van Den Oudsten uit het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw. Die is nodig om de kunstzinnige 'Broodbus' weer nieuw leven in te blazen.

Het rijdende kunstwerk, dat Herman Brood in maart 1990 beschilderde in opdracht van het gemeentebestuur van Arnhem, moet een nieuw leven krijgen als ludieke bus voor ritjes langs attracties, bezienswaardigheden, evenementen, wijkactiviteiten, maatschappelijke organisaties en bedrijven in de Gelderse hoofdstad.

De bus moet mensen met een warm en sociaal hart voor Arnhem dichter bij elkaar brengen.

"De originele bus valt niet meer aan het rijden te krijgen", verzucht Arnhemmer Arjen de Vries, directeur van Hotel Haarhuis en de man die voor de Arnhemse Uitdaging de kar trekt. "Die is echt helemaal kapot. We zijn nu op zoek naar een zelfde type bus waarop we het kunstwerk van Brood aan kunnen brengen. Dan halen we de panelen er zorgvuldig af en plaatsen we ze op de andere bus."

De hoop van De Vries is nu gericht op kenners van het openbaar vervoer om hem te helpen met de zoektocht naar een 'krasse broer' van de Broodbus. Voor de ingewijden: het gaat om een DAF MB200 DKDL 600 van Kiepe-Den Oudsten. "Het moet een bus zijn die erop lijkt. Ik hoop op tips van gepensioneerde buschauffeurs of clubs van busliefhebbers."

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.