Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Jager mag konijn nu ook op voetbalveld afschieten in Gelderland

ARNHEM - Jagers mogen in de komende zes jaar konijnen die schade veroorzaken ook afschieten op industrieterreinen, begraafplaatsen en voetbalvelden. De provincie Gelderland heeft daar toestemming voor gegeven.  

14 reacties

 • Albert

  2 jaar geleden
  Herman, wel of geen vlees eten is nog steeds een vrije keuze. En dat aan flarden schieten van een doodsbang dier is schromelijk overdreven. Een aan flarden geschoten dier is namelijk niet meer geschikt voor consumptie. Dat zou jij als PvdD man toch moeten weten. 
 • wim

  2 jaar geleden
  Woelmuizen maken ook holen waar voetballers in kunnen zakken.Hazen en konijnen vang je effectief met een fret, een goed getrainde fret kan wel 20 konijnen of hazen vangen in een uur.Hoefter niemand te gaan schieten, en die loden hagelkorrels...wie ruimt die op?
 • Nick

  2 jaar geleden
  Treurig bericht
 • piece

  2 jaar geleden
  De wereld draait echt door, knallen we elkaar niet af zijn het wel onschuldige beesten. Zijn er geen middenwegen te bedenken zoals een geluidsysteem waar de konijnen door worden verjaagd? Een bepaalde piep/toon die ze horen waar ze niet tegen kunnen? Dit is niet iets van de laatste 5 jaar maar nu wordt er moeilijk om gedaan. Schandalig dat men dit zomaar mag doen, zo dunnen vele diersoorten al uit. Nou straks geen dieren meer in Ned in de natuur laat die beesten met rust en zoek naar een andere oplossing. Schandalig!!! Zoveel konijnen zijn er al niet meer, lang leve de jagers.
 • Stef

  2 jaar geleden
  Konijnen kunnen gaten graven in sportvelden.... is net zoiets (mijn mening) als: Mensen kunnen graven op begraafplaatsen vernielen. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit
  Play

  Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit

 2. Dit is crystal meth
  Play

  Dit is crystal meth

Arnhem e.o.