‘Jaloerse’ Arnhemmer krijgt celstraf voor wapenbezit en slaan van ex-vrouw

ARNHEM – Een 44-jarige Arnhemmer is woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf en een contactverbod met zijn ex-vrouw, omdat hij heeft geprobeerd haar zwaar letsel toe te brengen en een doorgeladen wapen in zijn bezit had.

Een buurtbewoner hoorde de vrouw in de nacht van 1 mei gillen om hulp. Buiten zag hij hoe de man de bebloede vrouw aan haar haren naar binnen trok. Hij liep erheen en de man ging weg.

De gealarmeerde politie vond op aanwijzing van de vrouw het doorgeladen vuurwapen op zolder.

De vrouw had de relatie enkele dagen daarvoor verbroken. Die avond, terwijl hun kinderen boven in bed lagen, sprak ze een vriendin aan de telefoon. Ze wist niet dat hij het hoorde. Hij dacht dat ze een ander had en ging door het lint. Hij sloeg haar met haar hoofd tegen de grond en probeerde een deken in haar mond te proppen om te verhinderen dat ze ging gillen.

De man heeft de aantijgingen ontkend. Volgens hem zijn de verwondingen, die achteraf meevielen, veroorzaakt doordat ze na een worsteling om de telefoon op de grond was gevallen. Ook ontkende hij dat het wapen en de patronen die zijn gevonden van hem waren. Zijn dna is echter op het pistool aangetroffen.

Celstraf

De rechtbank zag genoeg bewijs en legde hem een gevangenisstraf op van negen maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. De man komt onder toezicht van de reclassering, moet meewerken aan onderzoek om te kijken of er stoornissen zijn en vervolgens een behandeling daarvoor ondergaan.

Schadevergoeding

Verder moet hij gedurende de proeftijd uit de buurt blijven van zijn ex-vrouw en haar 2400 euro schadevergoeding betalen. De helft bestaat uit smartengeld. Contact met de kinderen mag alleen in overleg met de reclassering.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtgeweer op me’
    PREMIUM

    Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtge­weer op me’

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.