Jan Markink (VVD): ‘Energietransitie moet met beide benen op de grond’

op de roltrapIn aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart stelt De Gelderlander alle Gelderse lijsttrekkers voor. Op de roltrap in de grote hal van Arnhem Centraal krijgt ieder politiek kopstuk ruim één minuut de tijd om zichzelf en hun partij zo goed mogelijk te verkopen. In aflevering 14: Jan Markink van de VVD.

Volledig scherm
Jan Markink (VVD). © DG

Naam: Jan Markink (64), Borculo
Beroep: Veehouder
Hobby’s: Paardensport

Waarom in de politiek: ,,Ik vind het mooi om te zien waar je als ondernemer tegenaan loopt en wat de consequenties zijn van beslissingen van een gemeenteraad of provincie. Ik draag het bedrijfsleven een warm hart toe en wil dat vertalen naar wat er aan mogelijkheden is in de politiek, met oog voor de mens. Ik ben een no-nonsense politicus en ben vanaf m’n 20ste al actief.”
Speerpunten voor de komende vier jaar: ,,Bereikbaarheid en werkgelegenheid, en bij dat laatste thema dan met name vernieuwing. We zien onze rol meer in verbinden, vernieuwen en innoveren. Veiligheid is ook een belangrijk thema. Op straat en in de wijk. Tot slot: duurzaamheid. We vinden dat iedereen de omslag naar hernieuwbare energie moet maken, maar je ziet dat het een beetje hyperig is. Het moet wel met beide benen op de grond.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Met het Songfestival kan Arnhem 75 jaar vrijheid vieren, zegt Marcouch bij ‘Pauw’

    Met het Songfesti­val kan Arnhem 75 jaar vrijheid vieren, zegt Marcouch bij ‘Pauw’

    ARNHEM - Het Eurovisie Songfestival naar Arnhem halen zou een mooie manier zijn om 75 jaar vrijheid te vieren, vindt burgemeester Ahmed Marcouch. ,,Arnhem is de culturele hoofdstad van Nederland’’, zei hij maandagavond in de talkshow van Jeroen Pauw. ,,Bekend van de Slag om Arnhem. We vieren dit jaar 75 jaar na de Slag. Dat ging om de bevrijding van Europa. Wat is er nou mooier om de vrijheid te vieren door het Songfestival in de regio Arnhem-Nijmegen te organiseren?’’

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.