Jan van Leeuwen (Jezus Leeft): ‘Meer aandacht voor saamhorigheid, zorg voor ouderen en gehandicapten’

op de roltrapIn aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart stelt De Gelderlander alle Gelderse lijsttrekkers voor. Op de roltrap in de grote hal van Arnhem Centraal krijgt ieder politiek kopstuk ruim één minuut de tijd om zichzelf en hun partij zo goed mogelijk te verkopen. In aflevering 9: Jan van Leeuwen van Jezus Leeft.

Volledig scherm
Jan van Leeuwen (Jezus Leeft). © DG

Naam: Jan van Leeuwen (56), Apeldoorn
Beroep: Marktkoopman
Hobby’s: Wandelen, fietsen, zwemmen, eigen vrije tijd creëren, rust vinden in de natuur

Waarom in de politiek: ,,Ik ben evangelist en wilde de partij graag helpen. Maar ik ben geen extreme Christen. Ik vind het heel mooi om mensen de normen en waarden bij te brengen, wij willen meer problemen oplossen. Bovendien hou ik wel van een uitdaging, iets waar anderen niet graag aan zouden beginnen. Jezus was de positiefste man ter aarde, daar trek ik me aan op.”

Speerpunten voor de komende vier jaar: ,,We vinden het erg belangrijk dat er meer aandacht komt voor de saamhorigheid, de zorg voor ouderen en gehandicapten. De rijken minder rijk en de armen minder arm. Het gebruik van de auto en vliegtuig kan minder, met het oog op het milieu. Vervoer hoeft niet gratis, maar als je het goedkoper maakt, zullen meer mensen de auto laten staan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.