Volledig scherm
Janet Duursma GroenLinks uit Delden. foto pr

Janet Duursma lijsttrekker GroenLinks in Gelderland

ARNHEM - Janet Duursma wordt lijsttrekker voor GroenLinks bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart. De leden van GroenLinks in Gelderland hebben haar verkozen boven de huidige fractieleider Frans Bruning. Duursma was jarenlang fractieleider in Rheden en verhuisde later naar Overijssel. Nu is ze terug in Gelderland.

 Duursma wil dat GroenLinks meer invloed krijgt in Provinciale Staten. Bij de raadsverkiezingen in maart werd de partij de grootste in zes Gelderse gemeenten.  

,,Het is tijd dat we ook op provinciaal niveau mee gaan beslissen. Over vergroening van de economie bijvoorbeeld, maar ook over de aanleg en het behoud van natuur en de zorg voor schone lucht, schone grond en schoon water.’’

De kandidatencommissie ziet in Janet Duursma een gedreven lijsttrekker voor GroenLinks Gelderland. Zij heeft ervaring als raadslid en fractievoorzitter in Rheden en als fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Overijssel. Volgens de commissie is ze ‘een heldere en overtuigende verteller en ze zet dat ook graag in om het politieke debat levendig te maken.'

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.