Alle prijswinnaars op een rijtje.
Volledig scherm
Alle prijswinnaars op een rijtje. © Rob Herstel

Jeugd Cultuur Award Arnhem voor Muziektheater De Plaats

ARNHEM - Muziektheater De Plaats heeft de Jeugd Cultuur Award Arnhem gewonnen. Organisator Nicole Vervloed was door het dolle heen toen ze dat hoorde. Ze had het niet zien aankomen. De prijs werd zondagmiddag uitgereikt in Rozet door wethouder Hans de Vroome.

De prijs wordt uitgereikt aan het beste initiatief rondom culturele projecten in Arnhem die de jeugd van 4 tot 18 jaar actief stimuleert. Vervloed krijgt een geldprijs van 750 euro, die ze kan besteden aan haar project. Muziektheater De Plaats probeert naar eigen zeggen verbinding te zoeken tussen kunst en ‘de gemeenschap’ door muziektheater op locatie te brengen. 

Spanning om te snijden

De volle trappen in Rozet.
Volledig scherm
De volle trappen in Rozet. © Rob Herstel

Volgens een woordvoerder van de Jeugd Cultuur Award was de spanning zondagmiddag om te snijden. De trappen bij Rozet stonden van de derde tot de vijfde verdieping vol. Toen de prijswinnaars bekend werden, was de ontlading dan ook groot.

De tweede en derde prijs gingen naar Theater Koppig van Marije Tangelder en KunsMake van Motel Spatie, uitgevoerd door Krista Burger. Beide kregen een bedrag van 250 euro. De publieksprijs, die goed is voor een geldprijs van 350 euro, ging na een nek-aan-nekrace op het laatste moment naar Kinderwijk Team van Mike Hoose. Hierdoor viel het urban dance-project Soul Cipher van Ruben Chi net buiten de prijzen. 

Voorwaarden

De winnende projecten zijn gekozen door een onafhankelijke jury, die aan de hand van een viertal voorwaarden punten heeft toegekend aan de verschillende projecten. Een van die voorwaarden was Arnhemse wijkgerichtheid; het project moet plaatsvinden in een wijk binnen de stad. Ook staat stimuleren van creativiteit bij jongeren hoog in het vaandel, net als het betrekken van mensen uit de wijk. De laatste voorwaarde die werd gesteld was dat de jeugd iets nieuws leerde kennen door het project.

De prijs is een initiatief van het Jeugdfonds Cultuur in Arnhem. Het fonds zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen met een niet al te dikke portemonnee ook mee kunnen doen aan bijvoorbeeld dans- of theaterlessen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.