Volledig scherm
PREMIUM
Arnhem 1202- De favoriete plek van zanger Joey Hartkamp is zijn wijk Klarendal /199141 © Erik van 't Hullenaar

Joey Hartkamp: ‘Ik was als kind al redelijk aanwezig. Als artiest moet je een beetje aandachtsgeil zijn’

Als jochie zong hij al mee met Koos Alberts, Marianne Weber en Frans Bauer, die over de vloer kwamen bij zijn vader Emile. Nu is Joey Hartkamp zelf artiest. Waar hij komt, moet het vooral feest zijn. Je krijgt de lach niet gauw van zijn gezicht.

Volkspop, noemt hij wat hij maakt. Gezellige Hollandse liedjes waarin je een accordeonnetje hoort, maar ook een kek baslijntje voor een lekker popritme. Geen Bauer, maar ook geen Bløf. In zijn bovenwoning in de Arnhemse volkswijk Klarendal, waar hij afgezien van een tweejarig vergissingsverblijf in Velp al zijn hele leven woont, glundert Joey Hartkamp al bij de gedachte aan de 7500 mensen die hij verwacht op Feestbeesten. Dat festival, dat in mei gehouden wordt in Arnhem, organiseert hij samen met zijn broer Michael. Entertainen, ja, dát is wat hij wil.

Quote

Als artiest moet je een beetje aandachts­geil zijn

Ligt entertainen voor de hand, met zo’n achtergrond?
,,Ja, het zit in de genen. Toen ik klein was, wilde ik al met mijn vader naar de grote shows in Ahoy in Rotterdam. Ik zat bij de repetities, bij het omkleden, ik voelde hoe de spanning tot aan het concert zich opbouwde. Zó stoer. Zulke shows beginnen met een idee. ‘Weet je wat, we laten een luchtballon door de zaal vliegen.’ En dat dat dan ook een succes wordt. Dat je voelt: we hebben het geflikt. Gááf vond ik dat. Dat hoop ik straks ook te ervaren op ons eigen festival.

,,Als artiest moet je een beetje aandachtsgeil zijn. Ik was als kind al redelijk aanwezig. Op verjaardagen voerde ik het hoogste woord en trachtte de show te stelen. Best vermoeiend voor mijn omgeving. Maar ik houd van entertainen. Dat de mensen zich vermaken, is voor mij belangrijker dan wat ik zing en of er drie valse nootjes tussen zitten.’’ 

,,Al doende ben ik erachter gekomen dat dit mij het best past. Ik ben een volksjongen, geen Tom Jones. Ik ben niet uitgesproken knap en ik ben niet de artiest die bij interviews de perfecte antwoorden geeft. Ik zeg wat ik denk.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.