Volledig scherm
John Eicke als 'Candyman' in 2010. Foto Niels Theunissen

John Eicke nieuwe artistiek leider World Living Statues

ARNHEM/EDE - John Eicke uit Berlijn is de nieuwe artistiek leider van World Living Statues in Arnhem en Ede. Dat is dinsdagochtend bekend gemaakt.

Eicke volgt Yvon Hollander op. Hollander wordt artistiek adviseur van het levendestandbeeldenspektakel.

Veelgevraagd
De Duitser, die voluit 'international artistic leader' gaat heten, werd in Arnhem twee keer wereldkampioen met een unanieme beoordeling door publiek en jury. Sindsdien is hij een veelgevraagd levend standbeeld. Hij vliegt met drie creaties de hele wereld over.

Vernieuwing
De aanstelling van Eicke is onderdeel van een vernieuwingsoperatie bij World Living Statues. Organisator Robin Hagen heeft Evelien Beuman van Living Sculptures Nijmegen, Bertil Meyer en Tukkers Connexxion met Roy en Godelieve Tukkers daar deel van uit.

Statues by Night
World Living Statues is dit jaar op 1 oktober in Arnhem. Op 29 en 30 september wordt Statues by Night gehouden, respectievelijk in Ede en Arnhem.

Bekijk hieronder een video van de nieuwe artistiek leider John Eicke in 2013, als 'Blanko'.

Winnaar 2013
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.