Een jongen van 12 en een van 13 jaar zijn aangehouden omdat ze mogelijk iets te maken hebben met de fatale flatbrand tijdens de jaarwisseling in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Een jongen van 12 en een van 13 jaar zijn aangehouden omdat ze mogelijk iets te maken hebben met de fatale flatbrand tijdens de jaarwisseling in Arnhem. © Persbureau Heitink

Jonge verdachten liftdrama komen waarschijnlijk snel vrij

ARNHEM - De jongens van 12 en 13 jaar oud die worden verdacht van betrokkenheid bij de noodlottige brand in de flat aan het Gelderseplein in Arnhem wacht waarschijnlijk een rechtszaak achter gesloten deuren. Bepalend voor de vraag welke straf hen wordt opgelegd, is of er sprake is van causaliteit: dat de jongens kan worden aangerekend dat er twee slachtoffers zijn gevallen.

De Nijmeegse hoogleraar strafrecht Henny Sackers stelt dat op basis van wat hij op dit moment weet over de gebeurtenissen in Arnhem. Een 39-jarige man en zijn 4-jarige zoon kwamen in de vroege nieuwjaarsochtend om het leven bij de brand, die ontstond in de hal van de flat. Zij zaten vast in de lift. De hevige rookontwikkeling die met het vuur gepaard ging, werd hen fataal.

Lees verder onder de video's over de brand in de flat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.