Een jongen van 12 en een van 13 jaar zijn aangehouden omdat ze mogelijk iets te maken hebben met de fatale flatbrand tijdens de jaarwisseling in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Een jongen van 12 en een van 13 jaar zijn aangehouden omdat ze mogelijk iets te maken hebben met de fatale flatbrand tijdens de jaarwisseling in Arnhem. © Persbureau Heitink

Jonge verdachten liftdrama komen waarschijnlijk snel vrij

ARNHEM - De jongens van 12 en 13 jaar oud die worden verdacht van betrokkenheid bij de noodlottige brand in de flat aan het Gelderseplein in Arnhem wacht waarschijnlijk een rechtszaak achter gesloten deuren. Bepalend voor de vraag welke straf hen wordt opgelegd, is of er sprake is van causaliteit: dat de jongens kan worden aangerekend dat er twee slachtoffers zijn gevallen.

40 reacties

 • Ton

  3 jaar geleden
  Zonder de bank in de hal was dit anders nooit gebeurd.
 • Ton

  3 jaar geleden
  Mee eens!!
 • Bibi

  3 jaar geleden
  Die jochies wisten heus heel goed dat je geen vuurwerk in een gebouw moet gooien.DAT is hen aan te rekenen. Je gooit geen vuurwerk in gebouwen. Niet naar mensen Niet naar dieren En al helemaaaaal niet naar hulpverleners. Blijkbaar kan de jeugd deze basale fatsoen regels niet respecteren dus moet het vuurwerk verboden worden. Hoeveel doden en slachtoffers moeten er nog vallen door dat vuurwerk? WAANZIN. Afschaffen! Veiligheid eerst
 • Kleinnagelbrink

  3 jaar geleden
  mijn kind, of kleinkind, niet Die lopen op die tijd niet  buiten
 • Alert

  3 jaar geleden
  Helemaal gelijk. Vroeger ging je normaal om met vuurwerk, ondanks dat toen het vuurwerk ook al gevaarlijk was. Niemand haalde het in zn hoofd om naar hulpverleners vuurwerk te gooien. Hoofdzakelijk zijn de ouders verantwoordelijk voor het gedrag van hun kind, tegenwoordig moet alles maar kunnen en hebben zij hun grip op de kinderen verloren. Breng ze normen en waarden bij.

Arnhem e.o.