Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie.

Jongens (14 en 20) vast voor zware mishandeling homo's in Arnhem met betonschaar

updateARNHEM - De politie heeft twee aanhoudingen verricht, nadat dit weekeinde twee homoseksuele mannen uit Arnhem met een betonschaar werden mishandeld door een groep jongens. Bij een van de twee werden met het gereedschap vier tanden uit de mond geslagen, zo meldt een van de twee slachtoffers op Facebook.

Het stel is deze zondagmiddag op het politiebureau om aangifte te doen. De politie meldt dat nog niet alle verdachten zijn aangehouden. De slachtoffers, 31 en 35 jaar, zou op de Nelson Mandelabrug om vier uur ' nachts zijn belaagd door een groep van zes tot acht fietsers. De twee aangehouden jongens zijn 14 en 20 jaar en komen uit Arnhem en Gennep.

Geaardheid

De politie zegt sterke aanwijzingen te hebben dat de slachtoffers vanwege hun geaardheid zijn uitgescholden en mishandeld. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

Een van de slachtoffers, Jasper Vernes-Sewratan, meldt de mishandeling op Facebook. Hij vertelt daar dat hij met zijn vriend Ronnie na het stappen onderweg was naar huis toen de groep jongens hen lastigviel. Ze werden uit elkaar getrokken, waarna Vernes-Sewratan zich los wist te vechten. 

Lip gescheurd

Al snel zag hij wat zijn vriend was aangedaan. 'Zijn bovenste lip is ingescheurd en hij is maar liefst 4 voortanden en deels een 5e tand kwijt door de klappen, de lip is inmiddels gehecht in het ziekenhuis maar de tanden zijn een groter probleem en moeten opnieuw gezet worden.'

Vernes-Sewratan zegt aangeslagen te zijn door het voorval. 'Dat dit nog kan gebeuren anno 2017 is onbegrijpelijk en niet te snappen want uiteindelijk zijn wij gewoon Nederlanders in ons eigen land maar het dus mag zo blijkbaar niet zijn qua homoseksualiteit.'

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.