Volledig scherm
Margriet Smits met de dode gans die ze het leven probeerde te redden nadat drie jongens het dier de nek hadden opgedraaid in park Sonsbeek. Foto Hans Broekhuizen/De Gelderlander

Jongens draaien gans de nek om in park Sonsbeek Arnhem

ARNHEM - Drie nog onbekende jongens hebben maandagmiddag in het Arnhemse park Sonsbeek een gans de nek om gedraaid. De Arnhemse Margriet Smits heeft nog tevergeefs geprobeerd met mond-op-snavelbeademing het dier te redden. Smits die in het park aan het joggen was, hoorde plots een heel raar geluid.

Ze zag dat drie jongens bij de vijver een gans vasthadden. "Ze draaiden hem zo de nek om. Ik ben er direct op af gegaan. Ze scholden me uit voor 'kutwijf', maar ze gingen er wel vandoor."

De jongens gingen er op een scooter vandoor richting de Zijpendaalsweg. Smits belde bij De Boerderij de politie. Die doorzocht het park en de omgeving met meerdere eenheden. De jongens zijn volgens de politie de Zijpendaalseweg overgestoken gevlucht, richting de wijk de Hoogkamp.


Grotere kaart weergeven

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.