De twee zijn in de boeien geslagen door de politie in Arnhem.
Volledig scherm
De twee zijn in de boeien geslagen door de politie in Arnhem. © Politie Arnhem

Jongens leren niets van eerdere diefstal: drie dagen later weer opgepakt om opengebroken brommer in Arnhem

ARNHEM - Twee jonge jongens die net op vrije voeten waren, zijn zaterdagochtend opnieuw opgepakt in Arnhem. Het duo was eerst afgelopen woensdag in de wijk Presikhaaf opgepakt, vanwege diefstal en heling van een brommer. 

Ze zaten een nacht vast en kwamen op vrije voeten. Kennelijk hebben ze niets geleerd van dit vergrijp: zaterdagochtend waren de twee opnieuw gezien bij een brommer aan de Bergstraat. Die brommer waren ze het openbreken waren. 

‘Ze waren duidelijk aan het azen’

Buschauffeur Ben Silvertand waarschuwde de politie over de jongens. Een oudere man kwam tijdens zijn dienst naar hem toe. ,,Die man attendeerde me erop. Hij zag dat de jongens bezig waren met een brommer en vertrouwde het niet.”

Vanuit zijn bus zag Silvertand dat de twee inderdaad een diefstal wilden plegen. Hij besloot ze daarom te filmen. ,,Ik zag ze de hele tijd heen en weer lopen. Ze zaten aan allerlei fietsen en brommers en waren duidelijk aan het azen. Ze friemelden eraan en waren er op uit om er een mee te nemen. De politie herkende de jongens meteen van de beelden en kon ze al vrij snel oppakken. Het waren jonge gasten. Minderjarig waren ze sowieso.”

Opnieuw in de cel

Toen agenten de jongens op konden pakken, hadden zij net het contact van een brommer opengebroken, schrijft de politie Arnhem-Noord op Instagram. Beide jongens kregen opnieuw handboeien om. Ze verblijven op het moment weer in een cel op de Beekstraat. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.