Ter illustratie: chatbots en kunstmatige intelligentie gaan ook een rol spelen in het onderwijs.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie: chatbots en kunstmatige intelligentie gaan ook een rol spelen in het onderwijs. © Getty Images/iStockphoto

Jongeren gebruiken chatbots volop, maar scholen worstelen ermee: ‘We moeten het leren omarmen’

Scholieren en studenten maken nu al gebruik van chatbot ChatGPT om hun huiswerk te maken of teksten te schrijven. Maar scholen weten nog niet hoe ze hiermee om moeten gaan.

4 reacties

 • Michel Fijen

  2 maanden geleden
  Ik moet bij dit artikel denken aan mijn leraar rechten (ruim 40 jaar geleden). Ik zat te spieken en de leraar zag dat. Wil je een 10 hebben voor je proefwerk? Hier alsjeblieft! Met de toevoeging uiteindelijk zal je later door de mand vallen. Als je, jezelf voor de gek wilt houden, ik vind het prima. Ik schrok daarvan en heb daarna nooit meer gespiekt! Je komt uiteindelijk alleen jezelf tegen. Was een mooie wijze les.
 • Wil Kaap

  2 maanden geleden
  Laat ze gewoon spelen met chatgpt en laat ze de stukken inleveren. Neem vervolgens de tentamens mondeling af of schriftelijk op school. En de smartphones de klas uit. Ik snap niet dat die leraren zo moeilijk hierover doen.
 • Joyce Rosendaal

  2 maanden geleden
  Gewoon weer met de hand laten schrijven, goed voor hun Nederlands en ze kunnen niets opzoeken op de pc. 2 vliegen in 1 klap. Wij zijn er vroeger ook niet dommer op geworden.
 • Daan Janssen

  2 maanden geleden
  Toch is het niet heel moeilijk. De informatie van ChatGPT is 2 jaar oud. Dus gewoon om iets actueels vragen. Daarnaast, zeker tegenwoordig: als er geen taalfouten in zitten, kun je er al zeker van zijn dat het plagiaat is.

In samenwerking met indebuurt Arnhem