Het illegale vuurwerk dat de verslaggever kocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Het illegale vuurwerk dat de verslaggever kocht. © Paul Rapp

Journalist krijgt 500 euro boete voor kopen van illegaal vuurwerk voor reportage

ARNHEM - Een 27-jarige journalist van De Gelderlander is veroordeeld tot een boete van 500 euro voor het kopen van illegaal vuurwerk. De verslaggever schreef vorig jaar een reportage over hoe makkelijk mensen via sociale media aan zwaar illegaal vuurwerk kunnen komen. Politici toonden zich geschrokken en stelden in de Tweede Kamer vragen aan de minister. Toch is de journalist strafbaar, stelt de rechtbank op oudjaarsdag.  

15 reacties

 • Wally Wally

  2 jaar geleden
  Persvrijheid en strafbaar feit plegen zijn twee verschillende zaken.
 • Hendrien Stam

  2 jaar geleden
  De overheid is goed in de burger bestraffen die net buiten de lijntjes kleurt. De echte overtreders, in dit geval de verkoper, gaan vrij uit. Hierdoor gaat de samenleving kapot.
 • M. Peters

  2 jaar geleden
  Bizarre uitspraak! Eng ook! De jeugd steekt het halve land in de fik, bombarderen hulpdiensten, besmetten de ouderen, feesten er op los, en deze krijgt een douw... Sneu!
 • A. Schop

  2 jaar geleden
  Waarom mag hij dit wel, wet is wet.
 • Jan Beijers

  2 jaar geleden
  Het heeft er alle schijn van dat, als je problemen aan de kaak stelt die het falen van de overheid in beeld brengt, je door een ander(onafhankelijk ?????) onderdeel van die overheid wordt bestraft. Waar gaat dat heen met onze persvrijheid.
 1. Hyena’s, stokstaartjes, een luiaard, bij Ruben lopen ze allemaal rond, maar hoelang mag dat nog?
  PREMIUM
  met video
  3

  Hyena’s, stokstaart­jes, een luiaard, bij Ruben lopen ze allemaal rond, maar hoelang mag dat nog?

  Stokstaartjes, otters, hyena’s, een zebra, een luiaard en sinds kort ook een wallaby die opdook op een Nijmeegs festival. Elstenaar Ruben Marsman bouwt al tien jaar in stilte aan zijn eigen Ark van Noach. Toch dreigt er gevaar voor zijn privédierenpark. Veel exotische zoogdieren staan per 1 januari op een ‘zwarte lijst’. Moet Ruben afscheid van ze nemen? Hij piekert er niet over.
  Elst