Actrice Joy Dilema in café Kobalt in Amsterdam. ,,Je hebt hier meer diversiteit op straat."
Volledig scherm
PREMIUM
Actrice Joy Dilema in café Kobalt in Amsterdam. ,,Je hebt hier meer diversiteit op straat." © Istar Verspuij

Joy Delima: 'Omarm het kwetsbare met kracht'

Voorstelling OostpoolToneel Hokjes, en hoe daaruit los te breken, dat is het thema van de voorstelling 'Allemaal mensen - Umuntu' van Toneelgroep Oostpool. Het is ook een belangrijk thema in het leven van actrice Joy Delima.

Dat Joy Delima (25) in haar schaarse vrije tijd het liefst in een huispak op de bank zit om series te bingen op Netflix, is wel te begrijpen als je haar werkschema van de afgelopen tijd bekijkt. Koud afgestudeerd van ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem, heeft ze al een nominatie voor de belangrijke toneelprijs Colombina in handen, voor haar stagevoorstelling Onze straat bij Het Nationale Theater. 

Nu toert ze door het land met haar afstudeervoorstelling Stamboom monologen, heeft ze een hoofdrol in Kazimir en Karoline van de Toneelschuur en speelt ze in Allemaal mensen - Umuntu van Oostpool.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.