Volledig scherm
PREMIUM
© PETER BLOK/HH

Justitie eist werkstraffen tegen twee Arnhemmers voor handel in anabolen en hennep

ARNHEM - Het Openbaar Ministerie wil dat twee Arnhemmers die justitie op het spoor kwam tijdens het anabolenonderzoek met de naam ‘Vliegtuig’ worden veroordeeld tot werkstraffen. Het onderzoek gaat over de productie van en handel in gevaarlijke anabole steroïden in Arnhem tussen 2012 en 2015, en had als bijvangst twee hennepkwekerijen aan de Rietgrachtstraat en Kleine Oord.

Een 29-jarige Arnhemmer heeft volgens de aanklager de even oude hoofdverdachte in het onderzoek geholpen, door de domeinnaam anabolenfreaks.nl te registreren en te betalen, en door allerlei spullen voor de productie en verkoop voor de hoofdverdachte op zijn adres in ontvangst te nemen.

Dat gaat onder meer om medische spullen, maar ook hologramzegels. Dat zou deels gebeurd zijn nadat de opslag van spullen in een woning aan het Schipholplein was binnengevallen en ontruimd en de hoofdverdachte zijn praktijken op andermans namen en adressen probeerde voort te zetten, aldus het verwijt. 

De aanklager wil dat de vermeende helper 240 uur werkstraf krijgt in de inmiddels oudere zaak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.