Volledig scherm
De entree van Oostappen Vakantiepark Arnhem. © DG

Kamervragen over gedwongen verhuizing op Vakantiepark Arnhem

ARNHEM/SCHAARSBERGEN - De gedwongen verhuizing van huurders van Vakantiepark Arnhem heeft geleid tot Kamervragen van de SP aan minister Ollongren van Binnenlandse Zaken. Eigenaar Peter Gillis zei onlangs in deze krant dat hij de vrijgekomen huisjes wil renoveren. 

Kamerlid Sandra Beckerman van de SP wil weten of minister Ollongren op de hoogte is van de woonomstandigheden van permanente bewoners van Vakantiepark Arnhem. Ze vraagt zich af of het juridisch houdbaar is dat de bewoners slechts enkele dagen voor hun gedwongen verhuizing bericht kregen. 

Illegale bewoning

Vakantiepark Arnhem verscholen in de bossen van Schaarsbergen is een toevluchtsoord voor mensen die geen woning kunnen krijgen. De mobile homes op het park zijn hun laatste redmiddel om een dak boven hun hoofd te hebben. 

De gemeente Arnhem staat deze vorm van illegale bewoning oogluikend toe, omdat de gemeente geen oplossing voorhanden heeft voor deze groep. De SP heeft eerder aangegeven zich zorgen te maken over de kwetsbare gezinnen met kinderen die op het park wonen.

Handelswijze

Onlangs werd bekend dat eigenaar Peter Gillis van de Oostappen Groep een groep bewoners heeft laten verhuizen naar een andere plek op het park. Hij wil de leeg gekomen recreatiewoningen renoveren. De vertrokken bewoners keren niet terug in de gerenoveerde woning, maar verblijven sindsdien op een andere plek op het park. De gemeente Arnhem heeft in een eerder artikel laten weten het niet eens te zijn met de handelswijze van Gillis.

Vakantiepark omvormen

Het Kamerlid van de SP vindt dat de groep bewoners niet zo maar uit hun huisjes mogen worden gezet zonder betaalbare andere woning. Ze vraagt zich ook af of deze bewoners een opstalvergoeding hebben gekregen.

Net als de SP Arnhem vindt Beckerman dat de gemeente Arnhem moet onderzoeken of het haalbaar is dat Vakantiepark Arnhem omgevormd kan worden tot een woonwijk. Bovendien wil ze weten of de minister de gemeente Arnhem voldoende ondersteunt om een beter beeld te krijgen van het probleem van permanente bewoning op het vakantiepark in Schaarsbergen.  

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.