Volledig scherm
Een bosbrand eerder deze week in de bossen van Alverna. © Mario Kuppen / 112Nijmegennieuws

Kans op natuurbranden neemt toe door droogte, brandweer extra alert

NIJMEGEN - Vanwege de hevige droogte deze dagen neemt de kans op een natuurbrand toe. De brandweer in Gelderland gaat daarom vandaag waarschuwen voor een verhoogd risico op natuurbranden en schakelt over op fase twee. 

De brandweer kent twee fases. Fase twee houdt het hoogste risico op natuurbranden in, in fase één zijn geen extra maatregelen getroffen. In grote delen van Nederland is de tweede fase woensdag al ingegaan, maar in Gelderland nog niet.

Extra alert

Volledig scherm
Zo ziet de opperste staat van paraatheid er per regio uit. © M Kuster

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden duurt het niet lang voordat het ook in Gelderland gebeurt. ,,Alle Veiligheidsregio's in Gelderland gaan vandaag naar de verhoogde staat van paraatheid. We zijn extra alert deze dagen. Waar we normaal met een brandweerwagen zouden uitrukken, zijn dat er nu bijvoorbeeld meerdere”, zegt hij. 

Tijdens fase 2 is de brandweer in opperste staat van paraatheid. De natuur in trekken kan nog steeds gerust. Maar: ‘Wees extra alert, gebruik het gezonde verstand en meld vooral in deze fase verdachte zaken meteen via 112', schrijft de brandweer. Ook vraagt de brandweer de hulp van burgers om natuurbranden te voorkomen en de gevolgen ervan te beperken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.