Bomeninspectie in Arnhem, na een storm.
Volledig scherm
PREMIUM
Bomeninspectie in Arnhem, na een storm. © Rolf Hensel

Kap op bomen in Arnhem opgeschort in afwachting van nieuw beleid

ARNHEM - Totdat in Arnhem een nieuw bomenbeleid van kracht wordt, mag in de stad geen boom meer worden gekapt. Dat heeft de gemeenteraad van Arnhem woensdagavond laat uitgesproken, door in meerderheid met een voorstel van de Partij voor de Dieren in te stemmen. 

9 reacties

 • Wim

  4 jaar geleden
  Is broodje aap verhaal. Anders wordt 5G in huis oa ook niet mogelijk.
 • JCD

  4 jaar geleden
  Wie zijn in de toekomst verantwoordelijk voor eventueel dodelijke ongevallenDan hoor je personen niet en verschuilen zich overal achter - waardeloos -Goed boom beheer is niet moeilijk en aanplant kan altijd plaats vinden waar dan ook
 • wim

  4 jaar geleden
  En tussen Ruurlo en Groenlo willen ze ruim 300 bomen kappen, omdat de automobilisten en wel eens tegenaan rijden...Schande
 • Wim

  4 jaar geleden
  Voor het eerst dat Bouwkamp mer een zinnige actie komt. Daarvoor moest wel de Partij voor de Dieren in actie komen. Maar goed, een ander beleid is hoog nodig. Bomenkap in Arnhem is volledig doorgeslagen. Buiten Arnhem ook. Zie de recente berichten daarover. Trouwens, een slechte beurt van D66 om tegen te stemmen.
 • Sandra

  4 jaar geleden
  Laat ik nou menen dat je alleen nog in maart bomen mocht kappen? Omdat in april de vogels weer nesten gaan maken? Daarnaast wie gaat er nu gezonde bomen omkappen, mits er dusdanige overhangende takken aan zitten of i.v.m. veiligheid, bij zicht voor auto,s/fietsers of zo hoog/breed zijn. Dan had dit allang moeten gebeuren. Zwakke bomen uiteraard (helaas) maar wel nodig ga ik toch vanuit dat deze al zijn gekapt. Vorig jaar ook al discussie over bomen, soort monoloog. Al dat gepraat heeft dus niets opgeleverd bij de gemeente, lekker dan 1 jaar lang. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem