Keihard lachen met verlegen cultheld Theo Janssen

VideoARNHEM - In een stijf uitverkocht Luxor Live in Arnhem is dinsdagavond het boek ‘Op pad met De Dikke Prins’ van Marcel van Roosmalen over Theo Janssen gepresenteerd. Er was veel aandacht voor het boek met anekdotes over de voormalige middenvelder van Vitesse, die de status van cultheld heeft bereikt omdat hij volgens bezoekers ‘gewoon Theo is gebleven’.

Volledig scherm
Herman Koch (links) leest voor. Theo Janssen en Marcel van Roosmalen lijken te luisteren. © Gerard Burgers

Terwijl auteur Marcel van Roosmalen grapjes maakte over de gezette ex-voetballer, zat de Arnhemmer ietwat verlegen op het podium te genieten van een biertje.

,,Het boek is een psychologisch portret van Theo Janssen. Hij is niet de persoon die heel Nederland denkt dat hij is. Hij is niet iemand die per se op de voorgrond treedt of een grote mond heeft.’’

Janssen, tegen interviewer Wilfried de Jong: ,,Dat zie je toch, ik zit een beetje weggedoken op deze bank.’’ Van Roosmalen haakt in: ,,Ik denk dat hij diep in zijn wezen best verlegen is.’’

Het boek heeft inmiddels in diverse lijsten de top-10 bereikt, waaronder die van boekhandel Bruna.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.