Volledig scherm
Het voormalig jachthuis waarin de hospice van het Leger des Heils is gevestigd . © Marc Pluim

Kijkje in zorg bij levenseinde tijdens open dag hospice Leger des Heils in Rozendaal

VideoROZENDAAL - Het Leger des Heils doet zaterdag mee aan de landelijke Open Dag van Zorg & Welzijn. Hospice Rozenheuvel in Rozendaal opent die dag de deuren voor iedereen. Het centrum biedt kortdurende zorg aan mensen in de laatste levensfase. Bezoekers zijn van harte welkom te zien wie er werken en wat er allemaal gebeurt.

Er zijn diverse activiteiten, zoals rondleidingen door het gebouw. Zo wordt er informatie gegeven over de verschillende manieren van zorg. Vrijwilligers vertellen over wat zij koken voor de gasten. Daarnaast geven ze uitleg over complementaire zorg, zoals massages, werken met kruiden en muziektherapie.

Te gast

De meeste gasten in de hospice bevinden zich in de laatste weken of maanden van hun leven. Ze kunnen of willen door hun aandoening niet meer thuis wonen en krijgen in het centrum palliatieve zorg. Ook zijn er mensen die korte tijd te gast zijn om hun klachten te laten onderzoeken, bijvoorbeeld pijn, misselijkheid, benauwdheid, verwardheid en onrust.

Naast een team van zorgverleners werken er ruim honderd vrijwilligers in de Rozenheuvel. Ze bieden ook ondersteuning aan nabestaanden bij rouw en verwerking van een verlies.

Hospice Rozenheuvel ligt aan de Rozendaalselaan 20 en is zaterdag open van 13.00 tot 16.00 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.