Volledig scherm
Kim Wilde in Musis Sacrum, donderdagavond. © DG

Kim wilde Arnhem inpakken in Musis en dat lukte aardig

ARNHEM - Het publiek dat voor de echtheid van live muziek komt een mooie avond geven: dat wil Kim Wilde en dat lukte donderdagavond in Musis Sacrum in Arnhem aardig.

Op haar toernee door Nederland stond de Engelse zangeres met haar band in de Parkzaal van de Arnhemse concerttempel. Aan haar zijde was ook haar broer Ricky, die zovele van haar hits schreef. Voor het publiek in de bijna uitverkochte zaal, veel veertigers, vijftigers en zestigers, veel vrouwen ook, werd het een feest van herkenning.

 Vette synthesizers

Wilde speelde werk van haar laatste album ‘Here come the aliens’, maar kreeg het publiek toch vooral op haar hand met haar jarentachtigrepertoire. Muzikaal heeft het weinig om het lijf, het draait zoals voor die tijd gebruikelijk om vette synthesizers en een stevige beat, maar de charmante Wilde en haar muzikanten scoorden genoeg open doekjes met hits als Cambodia, View from a bridge, You came en Chequered love.

Volgend jaar wil Wilde weer naar Nederland komen. Dan wordt ze zestig jaar, zoals ze de schare in Arnhem toevertrouwde. ,,En voor velen van jullie zal dat ook gelden”, zo voegde ze daar heel gevat aan toe. 

Met slotnummer Kids in America, haar grootste hit, stuurde ze haar fans huiswaarts, met een goed gevoel en vol mijmeringen over die jaren tachtig, toen ook voor hen nog zoveel moest beginnen.   

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.