Klaas Ruitenberg (SGP): ‘Het belangrijkst is natuurlijk Gods woord’

op de roltrapIn aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart stelt De Gelderlander alle Gelderse lijsttrekkers voor. Op de roltrap in de grote hal van Arnhem Centraal krijgt ieder politiek kopstuk ruim één minuut de tijd om zichzelf en hun partij zo goed mogelijk te verkopen. In aflevering 5: Klaas Ruitenberg van de SGP.

Volledig scherm
Klaas Ruitenberg (SGP). © DG

Naam: Klaas Ruitenberg (61), Opheusden
Beroep: Bestuurslid bij gehandicaptenzorgorganisatie De Schutse.
Hobby’s: Kleindieren. ,,Ik fok wat kanaries en kippen. Ook tuinieren vind ik leuk om te doen. Maar mijn grootste hobby is besturen, en daar heb ik m’n werk van gemaakt.”

Waarom in de politiek: ,,Door een enthousiaste schoonvader, toen ik een of jaar 20 was. In 1987 werd ik SGP-fractieassistent in de Utrechtse Staten, tien jaar later gemeenteraadslid in de Bilt. Toen we naar Opheusden verhuisden, zat ik nog in het onderwijs. Ik werd vervolgens eerst fractievolger in Gelderland, in 2011 Statenlid.”
Speerpunten voor de komende vier jaar: ,,Het belangrijkst is natuurlijk Gods woord, een bijbels kompas voor iedereen. Verder willen we woningbouw stimuleren, en is het voedselvraagstuk erg belangrijk. Iedereen moet goed eten hebben, maar je wil wel ook de wereld fatsoenlijk achterlaten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.