Een van de huizen in het Arnhemse Malburgen-Oost met een ernstig vochtprobleem.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de huizen in het Arnhemse Malburgen-Oost met een ernstig vochtprobleem. © Gerard Burgers

Klachten van bewoners Arnhemse ‘horrorhuizen’ gebundeld: ‘Een rat beet een baby die in de wieg lag te slapen’

ARNHEM - Vochtproblemen, schimmelmuren en ratten die door gaten naar binnen kruipen. Zomaar een aantal voorbeelden van de overlast die bewoners van de Arnhemse wijk Malburgen-Oost in huis ervaren. De Arnhemse SP overhandigde woningcorporatie Volkshuisvesting daarom een zwartboek, met een verzameling van de klachten.

4 reacties

 • Mies Gooyer

  1 maand geleden
  Huur en service kosten betalen waar kopers zich rot om lachen. Hun hypotheek komt niet eens in de buurt van de bedragen die een woningbouw vraagt. Mensen durven niet te kopen en precies daar maakt de woningbouw misbruik van, van mensen die niet kunnen of durven te kopen. Hoe verrot je huurhuis ook is, de huur blijft maar stijgen. Als je dit werk kunt en wilt doen, mensen afzetten voor veel te veel geld maar die niet anders kunnen, dan ben je niet zo een fijn mens. Dan zeg ik het heel lief.
 • Marco Jansen

  1 maand geleden
  Het enige wat woningbouw verenigingen doen is de huur innen, als je iets vraagt dan is ut dat kan niet doen we niet of een extra bijdrage, schandelijk.
 • Joris Goedbloed

  1 maand geleden
  Volkshuisvesting heeft een heel groot probleem. Zij hebben woningen verhuurd die niet voldoen aan de wettelijke regels van het bouwbesluit. Daarin word ook de plicht beschreven van deze gebreken. Ook daar hebben zij niet aan voldaan. Kortom, Volkshuisvesting heeft ook de geldende regels met betrekking tot de volksgezondheid genegegeerd. Heel ernstig dit...!
 • Hendrik Beumer

  1 maand geleden
  Er is maar een oplossing en dat is de huizen te vervangen door nieuwe. En zorgen dat de mensen weer terug kunnen met behoud huidige huur.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Play

  LIVE | Songfesti­val Aftelshow

 2. De Vijverberg, the day after: rellen richtten flink wat schade aan
  Play

  De Vijverberg, the day after: rellen richtten flink wat schade aan

Arnhem e.o.