Volledig scherm
De opening van station Klarendal in 2008, de officiële start van het Modekwartier. archieffoto Jan Wamelink

Klarendal genomineerd voor prijs Gulden Feniks

ARNHEM/ ROTTERDAM - Het project 100% Mode in Klarendal in Arnhem is genomineerd voor de Gulden Feniks 2011. Het is een van de elf projecten die de jury selecteerde uit 138 inzendingen voor de prijs, die voorheen de Nationale Renovatie Prijs heette.

Het Arnhemse Modekwartier heeft de nominatie gekregen in de categorie 'gebiedstransformatie'. De enige concurrent is het voormalige DRU-terrein in Ulft. De andere twee categorieën van de landelijke prijs zijn renovatie en transformatie.

De tienkoppige jury van de Gulden Feniks toont zich zeer tevreden met de kwaliteit van de inzendingen, die 'zonder uitzondering stof tot nadenken geven'. 'Ook zijn er schitterende voorbeelden van herbestemming van gebouwen met monumentale waarde.' Of daarmee Station Klarendal wordt bedoeld, is niet duidelijk.

Volkshuisvesting Arnhem, grote trekker van 100% Mode in Klarendal, vindt de nominatie 'fantastisch'. "Klarendal is opnieuw een landelijk voorbeeld", stelt manager wonen Berry Kessels. "Dit is een groot compliment voor alle betrokken partijen, zoals de gemeente en de bewoners. Vergeet niet: het is met de bewoners begonnen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.