Volledig scherm
PREMIUM
Judy Cerfontaine toont de prijs aan het publiek. © Rolf Hensel

Kledingatelier DierbaarGoed beste wereldverbeteraar van Arnhem

ARNHEM - Naaiatelier van hippe hergebruikte kleding DierbaarGoed uit Arnhem mag zich de beste wereldverbeteraar van Arnhem noemen. Ontwerpster en beeldend kunstenaar  Judy Cerfontaine werd vrijdagmiddag op het stadhuis gelauwerd met de ‘Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs’. Met als toegift: 5000 euro, bestemd voor uitbreiding van het tot nieuw leven brengen van afgedankte kleding.

De vorig jaar november overleden Dirk Zeldenrust stond bekend als een markante Arnhemmer die de hele stad afliep om medestanders te werven voor een beter milieu. 

Hij wilde het smelten van de poolkap tegengaan, de bijensterfte een halt toeroepen en boven alles Arnhem op  de kaart zetten als waterstofstad in de strijd tegen de opwarming van de aarde. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bouwers en boeren protesteren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmisbruik’
    UPDATE EN VIDEO

    Bouwers en boeren proteste­ren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmis­bruik’

    ARNHEM - Tientallen bouwers en boeren uit de regio Barneveld hebben zich deze avond met zwaar materieel verzameld in Arnhem om een statement te maken tegen in hun ogen onrechtvaardig politieoptreden. Aanleiding daarvoor zijn twee bouwers die naar het politiebureau moesten komen: ze worden ervan verdacht met een bus een motoragent te hebben afgesneden. De demonstranten zijn door de politie naar de Markt bij het provinciehuis gestuurd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.