Kleurrijke protestmars tegen het kappen van bomen trekt door hartje Arnhem

videoARNHEM  - Wandelende bomen doorkruisen woensdagmiddag het stadshart van Arnhem. Een doodgraver kijkt somber voor zich uit. Zo’n honderd bevlogen bomenliefhebbers scanderen nadrukkelijk de woorden 'Kappen met bomen, kappen met bomen’. Het protest dringt luid en duidelijk door tot in het stadhuis van Arnhem. 

10 reacties

 • Bos

  4 jaar geleden
  Beste Dion,Het liegen gebeurt hier door jou. Want zo'n 25 jaar geleden was zure regen werkelijk een groot probleem waardoor veel bomen zijn gestorven. Waarom er nu toch nog veel bomen zijn? Omdat door daadkrachtig internationaal overheidsbeleid de luchtkwaliteit aanzienlijk is verbeterd.  Vooral  het aandeel giftige zwavelverbindingen, afkomstig uit zware industrie en energiecentrales, is sterk afgenomen.
 • Dion

  4 jaar geleden
  25 jaar geleden riep onze politiek dat onze bomen allemaal zouden sterven door de zure regen veroorzaakt door het autogebruik. Het werd ook allemaal wetenschappelijk bewezen.Nu hoor je daar niemand meer over en de bomen staan er nog gewoon.Stop toch eens met ons voorliegen. 
 • Dion

  4 jaar geleden
  Als je boven Maleisie vliegt zag je urenlang jungle, de longen van de aarde waar vele verschillende dieren/planten leefden....Nu zie je urenlang palmolie plantages uit het raampje.Daar zijn die paar boompjes in ons mini-landje helemaal niets bij.En hetzelfde gebeurt nu in Brazilie/Indonesie/Costa Rica etc etc...want we moeten soja hebben voor de tofu-burgers als vleesvervangers.
 • Dion

  4 jaar geleden
  Maleisie is nu 1 grote plantage voor oliepalmen geworden, alle jungle is er voor gekapt...en die olie is voor onze auto's en dan noemen ze het bio-diesel, de deugmensen....En nu ze dat eindelijk eens inzien gaan ze het stoppen, per 2030!...wat een drama.Zo kan je dus de wereld heel snel slopen met je gedeug.
 • Thomas Hovius

  4 jaar geleden
  Het is niet te rijmen met de klimaatkolder. Ieder heeft het over het terugdringen van de CO2 en laten nu juist bomen de beste CO2 stofzuigers zijn. Arnhem maar eigenlijk in heel het land kap men er lustig op los onder het mom van verjonging. Nederland ontbijt in verhouding sneller dan het Amazonegebied. GLK, Natuurmonumenten en Staatsbos gaan als bezeten te keer in onze prachtige bossen en ook de Gemeente blaast een aardig partijtje mee. Hoe stoppen we deze gekte? Thomas Hovius

In samenwerking met indebuurt Arnhem