Klimaatactivist Marloes Spaander. ,,Ik wil dat iederéén veilig en gezond kan leven in deze wereld. Daarom doe ik er op mijn manier ook mijn best voor.”
Volledig scherm
PREMIUM
Klimaatactivist Marloes Spaander. ,,Ik wil dat iederéén veilig en gezond kan leven in deze wereld. Daarom doe ik er op mijn manier ook mijn best voor.” © Gerard Burgers

Klimaatactivist Marloes Spaander: ‘We moeten zuinig zijn op wat we hebben’

InterviewHet organiseren van de klimaatmanifestatie in Arnhem is de jongste stap in de strijd van de Arnhemse activiste Marloes Spaander (40) om de wereld van een dreigende ondergang te redden. Ze heeft er al zoveel moois van gezien dat ze het toch echt zonde zou vinden als dat straks verdwijnt onder een door de klimaatverandering te ver gestegen zeespiegel. 

4 reacties

 • Joris Goedbloed

  2 jaar geleden
  Er zijn allerlei wetenschappelijke theorien over het klimaat. Belangrijkst is de balans tussen bladgroen en stikstof. Hierbuiten kent het klimaat een vast patroon met koudere en warmere perioden. Kortom, meer groen zal heel veel goeds doen...!
 • Gert Ramen

  2 jaar geleden
  De conclusie is dus dat wij het in Nederland nog lang niet zo gek doen, neem je medestanders mee en ga in Mexico demonstreren
 • Mattie Veld

  2 jaar geleden
  Nou ja, de boot heb je al. Als je echt zo fanatiek bent ga je hélemaal niet meer vliegen.
 • Jan den Tien

  2 jaar geleden
  Bali, Mexico? Toch zeker niet met het vliegtuig naar toe gereisd?

In samenwerking met indebuurt Arnhem