Volledig scherm
© Stock

Koffiebranderij Peeze verhuist van Arnhem naar Velp

ARNHEM - Koffiebranderij Peeze uit Arnhem verhuist naar Velp. Het bedrijf uit 1879 gaat bouwen aan de Arnhemsestraatweg, pal naast de snelweg A12.

„We willen al onze activiteiten in Velp concentreren. Dat is ons uitgangspunt”, verklaart algemeen directeur Timmo Terpstra. Sinds 1994 is Peeze gevestigd op industrieterrein IJsseloord 1. Daarvoor zat de koffiebranderij decennia op de Trans in de Arnhemse binnenstad.

Dolblij
Peeze is een landelijke speler op het gebied van hoogwaardige koffie en thee. Rhedens wethouder Ronald Haverkamp is dolblij met de komst van het bedrijf waar circa 50 mensen werken. „Qua uitstraling en bekendheid valt Peeze bijna in de categorie Gazelle”, aldus Haverkamp.

Geen geschikte plek in Arnhem
Wethouder Ron König van Arnhem had de onderneming graag voor de stad behouden, maar dat bleek niet mogelijk. „We kenden de wensen van Peeze voor een nieuwe plek. We hebben samen intensief gezocht naar een geschikte plek. Die hebben we niet gevonden. Door zich in Velp te vestigen, blijft de werkgelegenheid voor de regio behouden en daar gaat het om.”

Start bouw
De nieuwbouw, die medio 2018-2019 start, is duurzaam, innovatief, circulair en energieneutraal, zo laat Terpstra weten. Om de komst van de koffiebranderij mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan worden aangepast.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.