Bij het nieuwe restaurant Upstick moeten gasten helpen met het slachten van de kip die ze later zelf opeten
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het nieuwe restaurant Upstick moeten gasten helpen met het slachten van de kip die ze later zelf opeten © Rolf Hensel

Kok van restaurant waar je eigen kip moet slachten blij met discussie over vlees eten: ‘Is geen marketingstunt’

Met VideoDat hij met zijn pop-uprestaurant zóveel tongen los zou maken, had Wander Alblas niet kunnen voorzien. Over zijn restaurant in de Arnhemse wijk Schaarsbergen, waar gasten zelf meehelpen hun kip te slachten, werden deze week zelfs Kamervragen gesteld. ,,Te gek om te zien dat iedereen hier zo'n sterke mening over heeft!”

12 reacties

 • René Gerrits

  4 dagen geleden
  'Is geen marketingstunt '! Wat dan?!!!! Ik vind het initiatief niet verwerpelijk, maar ik heb wel sterke twijfel aan de oprechtheid van de benoemde motivatie. Je kunt de oprechtheid beter aantonen door je in te zetten mensen te motiveren een dagje mee te lopen bij een slachthuis. Wat mij betreft: een hypocriet publiciteitsactie. Gratis reclame.
 • Jaap De Graaf

  4 dagen geleden
  PvdD snapt er weer niets van. Clubje overgevoelige mensen die bij alles moord en brand schreeuwen.
 • Emma R

  4 dagen geleden
  Mensen noemen het bewustmaking, maar denk niet dat je kipfilet je uit de supermarkt van een kip komt die er zo gezond uit ziet. De actie van dit restaurant vertekent het beeld en verdoezelt de gruwelen van de bio-industrie
 • Nico van Dam

  4 dagen geleden
  Beste kip die ik ooit, met alle respect, gegeten heb is de kip die ik bij de commando's Pantserstorm training zelf heb moeten slachten. Net zoals de lekkerste groenten de groenten waren en zijn uit eigen teelt.
 • M. Di Dolle

  4 dagen geleden
  Wat een onzin! Mensen die dierenleed schreeuwen.. deze kippen worden daar op een zeer humane wijze gehouden en gedood. Het is juist goed dat mensen er van bewust worden dat vlees niet uit een supermarkt komt maar van een levend wezen. Ik eet graag vlees en vind het prima hierdoor er wat meer bij stil te staan.