Volledig scherm
PREMIUM
Een van de Gallowayrunderen zoals die rondlopen in het Arnhemse uiterwaardenpark Meinerswijk, getooid met de uitgebloeide bloemen van de klis. © Jan Wamelink

Koniks en galloways krijgen meer ruimte in Arnhemse uiterwaarden

ARNHEM - In de uiterwaarden tussen de Nelson Mandelabrug en De Bakenhof in Arnhem-Zuid gaan de konikspaarden en gallowayrunderen grazen die ook in Meinerswijk rondlopen. 

Het is een van dertien groene en natuurvriendelijke projecten waarin de gemeente Arnhem het komend jaar geld steekt. Arnhem houdt er een groenfonds op na waaruit jaarlijks geld wordt gehaald om de stad groen te houden of nog groener te maken. Dit jaar wordt ruim vier ton uitgegeven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bouwers en boeren protesteren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmisbruik’
    UPDATE EN VIDEO

    Bouwers en boeren proteste­ren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmis­bruik’

    ARNHEM - Tientallen bouwers en boeren uit de regio Barneveld hebben zich deze avond met zwaar materieel verzameld in Arnhem om een statement te maken tegen in hun ogen onrechtvaardig politieoptreden. Aanleiding daarvoor zijn twee bouwers die naar het politiebureau moesten komen: ze worden ervan verdacht met een bus een motoragent te hebben afgesneden. De demonstranten zijn door de politie naar de Markt bij het provinciehuis gestuurd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.