Drukte en uitbundigheid ‘s avonds in het Sonsbeekpark in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte en uitbundigheid ‘s avonds in het Sonsbeekpark in Arnhem. © Gerard Burgers

Koningsdag: autoriteiten staan op scherp vanwege illegale feesten

Er zijn nergens grote evenementen of vrijmarkten en de terrassen zijn nog dicht, toch staan gemeenten op scherp op Koningsdag. ,,We monitoren de drukte gedurende de hele dag.’’

9 reacties

 • Anton van Driel

  1 jaar geleden
  @ Hannie Thonsen Meestal he, als iemand jarig is dan nodig je mensen uit,trakteer je de mensen op taart, koffie, biertjes en borrelhapjes. Ik heb de koning maar ook zijn moeder nooit kunnen betrappen op trakteren of zelfs maar ietsje inleveren van hun royale (!) Levensstijl en dito inkomen. Maar blijf vooral in je koninklijke sprookje geloven, ik kan je alleen op een koninklijk presenteerblaadje geven dat ze niks geven om jou niet of menig ander die indirect bijdraagt aan hun weelde.
 • Hettie Reijnen

  1 jaar geleden
  @ anneke van dijk. Jij wilt zijn feestje niet en voor jou geen oranje meer. Prima, dag mag, is je eigen keuze, maar waar ik dan beneiuwd naar ben....lever je dan ook je vrije dag in? Dat is trouwens een vraag aan iedereen die tegen het koningshuis is. Ik veroordeel niemand, ik wil gewoon graag weten hoe dat werkt bij mensen.
 • Jan Bergmans

  1 jaar geleden
  Niet alleen de autoriteiten staan op scherp 😉😉
 • Pedro Kantor

  1 jaar geleden
  @RHJ de Man: De meeste mensen geven geen ruk om het koningshuis, net zoals ze met Pasen of Kerst ook geen ruk geven om religie. Het is gewoon een vrije dag en op een vrije dag vier je feest. @Ger Ra: Verkeersboetes kun je automatiseren met flitspalen. Kassa terwijl je een tukje doet. Nu moet Ome Joop Bromsnor er echt op uit. Daar houdt die niet van. En de boete was ooit hoger, wat tot maatschappelijke verontwaardiging leidde, zeker na de bruiloftsstunt van Minister Grapperhaus.
 • Anton van Driel

  1 jaar geleden
  Nu wil ik onze trouwe dienders des volks niet hun vrije dag afnemen maar ik lees op telegram en andere social media dat t morgen nog wel eens druk kan worden in bepaalde steden, waaronder Arnhem.
 1. ‘Met het koninklijk gezin aan tafel, Eva Jinek zou er een moord voor doen’, burgemeester Jorritsma enthousiast over Koningsdag
  PREMIUM

  ‘Met het koninklijk gezin aan tafel, Eva Jinek zou er een moord voor doen’, burgemees­ter Jorritsma enthousi­ast over Koningsdag

  EINDHOVEN - ,,We gaan geschiedenis schrijven”, klinkt het zonder enige twijfel. Aan het woord is burgemeester John Jorritsma die de koning en zijn gezin dinsdag mag ontvangen tijdens Koningsdag in Eindhoven. Te duur of een feestje voor de elite? Onzin, zo stelt hij. ,,Dit wordt een feest voor de hele stad en we gaan een kant van het gezin zien die we nog niet kennen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.