Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP Kippa

‘Koningsdag is het hoogtepunt van consumptie, nooit zijn zoveel mensen gelijktijdig onder invloed’

columnDe uit Syrië gevluchte Arnhemmer Anwar Manlasadoon schreef in één van zijn Gelderlander-columns over een studentenfeest waar drugs als snoepgoed op een kinderfeestje uitgestald op tafel lagen. Anwar schrok zich rot. Vermoedelijk kent Anwar Lil’ Kleine nog niet, die vier jaar geleden de stem van zijn generatie werd door ,,Ik wil drank en drugs” te zingen.

De door Anwar onberoerde drugs lieten hem niet onberoerd. Hij vindt gedoogde harddrugs doorgeschoten vrijheid. Veiligheid en gezondheid boven alles, aldus Anwar. Ik vind veiligheid en gezondheid steeds belangrijker, toen ik jonger was stelde ik andere prioriteiten.

Quote

Ik zat door verlegen­heid opgesloten in mezelf

De eenzame hondenman

Ik herinner me dat ik als prille twintiger in de binnenstad geregeld werd aangesproken door eenzame mannen met honden. Zo’n hondenman vertelde dan dat hij met hulp van Jezus was afgekickt van verdovende middelen. De eenzame hondenmannen, veilig en gezond, voelden zich door Jezus bevrijd. 

Zo’n broodnuchtere hondenman was voor mij geen aantrekkelijke Jezus-reclame. Sterker: ik dacht precies het omgekeerde. Ik zat door verlegenheid opgesloten in mezelf, maar toen ik alcohol ontdekte voelde dat als een openbaring. Drank hielp me uit de kast. Niet als homo, maar als mens.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.